De zeeschuimers

Medisch – Gezondheid

Gezond afvallen

Het aantal mensen met overgewicht neemt fors toe en de voornaamste redenen hiervoor zijn verkeerde voeding en weinig lichaamsbeweging. De enigste remedie tegen overgewicht is afvallen. Als men te snel wilt afvallen of een dieet gebruikt die niet bij het lichaam past, dan kan een dieet schade aan het lichaam toebrengen. Gezond afvallen, ook wel bekend als verantwoord afvallen, is het proces om vetweefsel af te laten nemen zonder dat dit schade aan de gezondheid toebrengt. De verantwoordste manier van afvallen bestaat voor 70% uit voeding en 30% uit beweging.

Om maar met de deur in huis te vallen: goedkoop, gemakkelijk, snel en verantwoord diëten met afslank shakes is écht mogelijk!

Voeding

Modern, westers eten bestaat vooral uit koolhydraten en vetten en weinig eiwit. Dit verhoogt het hongergevoel en de kans op overgewicht. Verantwoord afvallen begint dus met het doorbreken van een verkeerd eetpatroon. Kant-en-klare maaltijden die vol met suiker, zout en vetten zitten, passen niet in een verantwoord eetpatroon. Een gezonde maaltijd bestaat namelijk uit een combinatie van groente, fruit, vlees of vis. Je dieet moet meer eiwitten dan normaal bevatten, zodat je je langer verzadigd voelt en je lichaam vet verbrandt.

Om af te vallen moet je dus zorgen dat in je maaltijden eerdergenoemde ingrediënten zitten. Daarnaast kan je je nieuwe eetpatroon aanvullen met proteïne repen, shakes en glutenvrije producten. Www.be-slank.nl verkoopt deze en andere afslankproducten. Let erop de beste eiwitshakes zijn vrij van Soja, Gluten en Lactose en bevatten ook vitamines en mineralen.

Beweging

Verantwoord afvallen bestaat niet alleen uit het aanpassen van het eetpatroon; het is ook belangrijk om genoeg te bewegen. Wandelen of fietsen is al een eenvoudige methode om calorieën te verbranden. Sporten zorgt voor meer vetverbranding en verhoogt de spiermassa. Spiermassa heeft energie nodig, dus hoe meer spiermassa je hebt des te meer energie je lichaam verbruikt. Ook in ruststand. Sporten zorgt er trouwens niet alleen voor dat je gewicht verliest, sporten is in het algemeen gezonder voor je lichaam. Je zal beter slapen, je bloedvaten zullen schoner worden en daarnaast zal je conditie en weerstand beter worden. Des te meer spiermassa je wilt, des te meer je moet sporten. Zorg er in ieder geval voor dat je per dag minstens 1 uur matige of zwaar intensieve inspanning verricht (stevig wandelen, fietsen, hardlopen, zwemmen, voetballen, enz.).

Samengevat

In het kort, verantwoord afvallen bestaat voor 70% uit voeding en voor 30% uit beweging. Voeding met veel eiwitten en weinig koolhydraten helpt de vetverbranding verhogen en het hongergevoel verminderen. Een handig hulpmiddel zijn koolhydraatarme dieet shakes vrij van kunstmatige kleurstoffen en bewaarmiddelen, ongezonde suikers en e-nummers zoals Be-Slank. Naast eiwitten bevatten deze bovendien vitamines, mineralen en antioxidanten. Naast het eetpatroon, is het ook belangrijk om (meer) te bewegen. Dit betekent niet dat je elke dag naar de sportschool moet, simpele beweging zoals wandelen en fietsen is al genoeg.