De zeeschuimers

Medisch – Gezondheid

Online een soa-test kopen

Zie je het niet zitten om aan de balie van de apotheek uit de doeken te doen dat je waarschijnlijk besmet bent met een soa, terwijl achter je het halve dorp mee kan genieten, dan is online een soa-test kopen een uitkomst. Niemand die het meekrijgt als jij je straks terugtrekt in de badkamer om te testen of je vermoedens op waarheid berusten.

Privacy boven alles

Ondanks het feit dat soa’s veel voorkomen en het helemaal niet zo raar is als je er eentje krijgt, is het toch wel een fijn idee als dat nieuws niet de wereld rondgaat. Wanneer je een soa-test bestelt bij www.soatest24.nl, dan kun je erop rekenen dat deze in een onopvallend pakketje naar jouw huisadres of een afhaalpunt wordt gestuurd. Ook de afschrijving op je bankafschrift zal niet in het oog springen, mocht iemand anders daar onverhoopt een blik op werpen.

Hoe weet ik welke soa ik heb?

Op internet kun je goed bepalen met welke soa jouw symptomen overeen komen en vervolgens de juiste test uitkiezen. Helaas wordt een eerste soa vaak gevolgd door een tweede variant, wat te wijten is aan je verminderde weerstand. Daarom bestaat er ook een combinatietest, waarmee je jezelf op meerdere soa’s tegelijk controleert.

De juiste periode om jezelf te testen

Je kunt niet meteen na het hebben van onveilige seks aan de slag met een zelftest, aangezien je rekening moet houden met een incubatietijd. Syfilis, gonorroe, chlamydia en herpes hebben verschillende incubatieperiodes. Dat wil zeggen dat de tijd tussen de besmetting en het tot uiting komen van de ziektesymptomen per ziekte afwijkt. Gemiddeld bedraagt deze zo’n twee weken. Twijfel je of je een test misschien te vroeg hebt gedaan, dan kun je hem voor de zekerheid een week later nogmaals doen.

Een kind kan de was doen

Je hoeft niet cum laude afgestudeerd te zijn om zo’n test uit te voeren. Als je de handleiding goed leest en opvolgt, kun je ervan uitgaan dat de test betrouwbaar is en dat je de juiste vervolgstappen kunt ondernemen om van die vervelende geslachtsziekte af te komen.