De zeeschuimers

Medisch – Gezondheid

Beginnen met een goede skincare routine

natuurlijke gezichtsverzorging 9

Het is niet genoeg om goede natuurlijke gezichtsverzorging producten te hebben. Om jouw producten het meest effectief te maken, moet jij ze ook in de juiste volgorde aanbrengen. De  routine hangt af van jouw huidtype, de ingrediënten en formuleringen van jouw producten en het tijdstip van de dag. Een goede vuistregel is echter om in volgorde van textuur aan te brengen, van dun naar dik, aangezien dunne producten dikkere producten niet kunnen doordringen. Of je nu een routine van drie of negen stappen hebt, er is één ding dat iedereen kan doen om zijn huidverzorging te verbeteren, namelijk producten in de juiste volgorde aanbrengen.

Belangrijke stappen van elke routine

Spoel ‘s morgens en’ s avonds jouw gezicht met water en wrijf een kleine hoeveelheid zachte reiniger tussen schone handpalmen. Masseer face wash over je hele gezicht met zachte druk. Spoel je handen af ​​en masseer je gezicht met water om je gezicht te spoelen totdat je de reiniger en het vuil hebt verwijderd. Dep je gezicht voorzichtig droog met een zachte handdoek en gebruik dan natuurlijke gezichtsmaskers. Als je misschien make-up draagt, moet jij jouw mogelijk twee keer ‘s nachts reinigen. Verwijder eerst je make-up met reinigingsolie of micellair water. Probeer speciale oogmake-up verwijderaars een paar minuten aan te laten zodat de make-up gemakkelijker loskomt en wrijf niet in jouw ogen. Vervolg met een zachte reiniging van het hele gezicht.

Het belang van zonnebrandcrème

Vaak genoeg zal dit de laatste stap zijn, maar bijna elke dermatoloog zal je zeker wel vertellen dat bescherming tegen de zon het belangrijkste onderdeel is van elke goede huidverzorging programma. Je huid beschermen tegen UV-stralen kan huidkanker en tekenen van veroudering voorkomen. Als jouw vochtinbrengende crème misschien geen SPF bevat, moet jij dan toch zonnebrandcrème dragen. Wacht bij chemische zonnebrandmiddelen 20 minuten voordat jij naar buiten gaat, zodat de zonnebrandcrème effectief is. Zoek vooral naar breed spectrum SPF, wat betekent dat uw zonnebrandcrème beschermt tegen zowel UVA- als UVB-straling.