De zeeschuimers

Medisch – Gezondheid

Moeiteloos stress verminderen in 3 stappen

Ontspanning

Vaak wordt er gesproken over stress verminderen, maar niet altijd hebben de tips het gewenste effect. Dit komt omdat deze zich vaak richten op de lange termijn, terwijl het juist ook heel erg belangrijk is om de dagelijkse stress zoveel mogelijk terug te dringen. Het is namelijk de kleine dagelijkse stress die zich opstapelt op weg naar erger. Voor sommigen betekent dit zelfs dat ze overspannen raken of een burn-out krijgen. Natuurlijk is het beter dit te voorkomen dan te genezen.

Stress verminderen

Identificeer de oorzaken van stress in je leven

Dit is vaak niet gemakkelijk, behalve als je buren hebt die aan het verbouwen zijn en veel lawaai veroorzaken. Denk goed na over je leven en evalueer wat jou de meeste stress oplevert. Is je vriend te veeleisend, heeft je baas die promotie aan een incompetente collega gegeven of is je hond nog steeds niet zindelijk? Zodra je de oorzaak gevonden hebt, is het makkelijker om er iets aan te doen.

Zorg voor jezelf

Stress verminderen door contact te leggen met anderen

Vandaag de dag lijkt het of niemand meer gesprekken meer met elkaar voert. Waar vroeger hele levensverhalen werden uitgewisseld bij de groenteboer, moeten we het nu doen met een berichtje op Facebook. Terwijl het contact met andere mensen zo’n belangrijke factor is. Digitaal contact hoort daar niet bij, want dat is juist een veroorzaker van stress. Het altijd maar bereikbaar moeten zijn gecombineerd met de druk van het direct moeten antwoorden, maakt dat het beter is een pauze in te lassen op sociale platformen en weer even echt contact te leggen.

Moeite met time management resulteert vaak ook in onnodige stress. Merk je dat je hier last van hebt, dan is het goed om een cursus te volgen of tips te vragen aan anderen die beter met hun tijd om lijken te gaan.