De zeeschuimers

Medisch – Gezondheid

5 dingen die je kan doen als je weinig zelfvertrouwen hebt

Je zelfvertrouwen is kort gezegd je mening over jezelf en je capaciteiten. Dit kan hoog, laag of ergens in het midden zitten. Hoewel iedereen zo nu en dan negatief over zichzelf kan denken en aan zichzelf kan twijfelen, kan een laag zelfvertrouwen je ontzettend onzeker en ongemotiveerd laten voelen.

Misschien weet je zelf een oorzaak van je lage zelfbeeld. Misschien ben je gepest en voel je je eenzaam. Het kan ook zijn dat je de oorzaak niet precies weet. Hoe dan ook: er zijn echt dingen die je kunt doen om je zelfvertrouwen te verbeteren.

  • Wees lief voor jezelf

Dat stemmetje in je hoofd dat je vertelt dat je het goed doet, is veel krachtiger dan je zou denken. Wees aardig voor jezelf en verzet je tegen negatieve gedachten. Je kunt dit doen door op dezelfde manier tegen jezelf te praten als dat je tegen vrienden praat. Dit kan in het begin lastig zijn, maar zal steeds beter gaan. In plaats van negatieve gedachten toelaten, kan je beter positieve gedachten stimuleren

  • Hou het bij jezelf

Door jezelf te vergelijken met anderen kun je je zeker minder gaan voelen. Daarom kun je je beter richten op je eigen doelen en prestaties, in plaats van op de doelen en prestaties van een ander. Wat wil jij graag doen en bereiken?

  • Beweeg

Sporten is een geweldige manier om lekkerder in je vel te zitten en je motivatie te vergroten, doelen te bereiken en zelfvertrouwen op te bouwen. Tijdens het sporten maak je namelijk bepaalde hormonen aan waardoor je je goed gaat voelen en vrolijk wordt. Bovendien leer je jezelf aan om je doel te bereiken.

  • Niemand is perfect

Probeer altijd de beste versie van jezelf te zijn, maar wees ook realistisch. Sommige doelen kunnen onbereikbaar zijn.

Je zelfvertrouwen vergroten is noodzakelijk om meer geluk en succes te krijgen in het leven.

  • Iedereen maakt fouten

Ieder mens maakt fouten. Het is zaak om van je fouten te leren en door te groeien. Straf jezelf niet af als je een fout maakt, maar herstel jezelf en ga door. Blijf niet hangen in de negatieve gevoelens die je dan kunt voelen, maar probeer het meteen om te draaien naar iets positiefs Weer wat geleerd vandaag!