De zeeschuimers

Medisch – Gezondheid

Zindelijkheid bij een kind

oefenbroekjes

Wanneer je baby wat ouder wordt, dan zou je kunnen beginnen met je oefenen van zindelijk worden. In deze blog zul je tips krijgen bij het zindelijk krijgen van je kind. Vanaf ongeveer 18 maanden is het mogelijk om je kind zindelijk te maken. Het is belangrijk dat je op een rustig moment begint met het zindelijk maken van je kind. Je kunt dit bijvoorbeeld doen op een vakantie. Hier zul je dus wat meer tijd hebben voor je kind. Ook is het mogelijk om een routine aan te houden voor je kind. Verder wordt het gebruik van oefenbroekjes aangeraden. Deze oefenbroekjes kunnen helpen bij het zindelijk worden.

Leuke training

Bij het zindelijk maken van je kind is het belangrijk dat je dit op een leuke manier doet. Je kunt zult namelijk niet vanzelf op de wc gaan zitten. Je zou de training leuk kunnen maken door bijvoorbeeld een leuke omgeving te creëren. Zo kun je een leuke pot op een duidelijke en zichtbare plekken kunnen zetten. Je zou hierbij kunnen denken aan bijvoorbeeld de woonkamer of in de kamer waar het kind vaak is. De potjes zijn er in allerlei verschillende kleuren. Ook heb je vaak grappige en avontuurlijke potjes. Een andere manier van een leuke training is door bijvoorbeeld boeken te lezen of filmpjes te kijken over zindelijkheid. Op deze manier ziet jouw kind animaties die uitleggen hoe je zindelijk wordt. De wasbare luiers worden hiervoor ingeruild door de oefenbroekjes.

Geduld hebben

Bij het zindelijk maken van je kind is het belangrijk om geduld te hebben. Je kind zult namelijk niet in 1 keer zindelijk worden. Dit zal tijd en geduld vragen. Ook zal het vaker voorkomen dat je kind nog in zijn broek plast. Straf je kind hier niet voor. Het is begrijpelijk dat je hier moe van kunt raken, maar een kind moet dit nog leren. Wees dus niet te streng voor je kind. Wanneer je je kind zult gaan straffen dan kan dit ervoor zorgen dat het kind stress ervaart. Dit zal het proces naar zindelijkheid kunnen vertragen.