De zeeschuimers

Medisch – Gezondheid

Cursus bedrijfshulpverlening ideaal voor beginnende ondernemers

Als beginnende ondernemer denk je er wellicht over om een aantal mensen in dienst te nemen. Er zijn dan echter wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Zo ben jij als werkgever verantwoordelijk voor de arbeidsomstandigheden van je werknemers. Zij moeten in staat zijn om hun werk goed en vooral veilig te kunnen doen. Als werkgever moet je die veiligheid kunnen garanderen. Dit is een grote verantwoordelijkheid. Als iemand onder werktijd onwel wordt is dit jouw zorg. Je kunt dan wel 112 bellen, maar we weten allemaal dat de eerste momenten cruciaal zijn. Er is altijd een kans dat de ambulance te laat arriveert. Als werkgever wil je niet op je geweten hebben dat jouw werknemer als gevolg hiervan komt te overlijden of ernstige gezondheidsschade oploopt. Gelukkig hoeft dit ook niet. Als je ervoor zorgt dat één of meer werknemers opgeleid zijn tot erkend bedrijfshulpverlener, weet je zeker dat er altijd iemand in de buurt is die kan ingrijpen.

 

Theorie -en praktijklessen bij een cursus BHV Zwolle

Een cursus bedrijfshulpverlening kun je volgen op meerdere plaatsen in ons land, zo ook bij de BHV Zwolle vestiging van G4S. Tijdens de cursus krijg je theorie -en praktijklessen waarin je alles leert over het omgaan met verschillende calamiteiten. Zo leer je bijvoorbeeld hoe je verschillende branden moet herkennen en blussen. Maar je leert ook veel over bepaalde ziekteverschijnselen en hoe je dan als omstander het beste kunt handelen.

 

Kostenvriendelijke investering

Als startende ondernemer heb je natuurlijk niet altijd de financiële middelen voor de investering die zo’n cursus met zich meebrengt. Maar er is goed nieuws. Een cursus BHV wordt over het algemeen beschouwd als een waardevolle vorm van preventie. De zorgverzekeraar zal daarom in veel gevallen mee betalen aan de cursus. Soms zal zelfs het hele totaalbedrag worden vergoed.