De zeeschuimers

Medisch – Gezondheid

Wat doet resveratrol voor je lichaam?

Misschien heb je er nog wel niet eerder van gehoord en dat is niet eens zo heel gek misschien, want je hoort niet dagelijks over resveratrol. Toch is het best wel interessant meer te weten over deze voedingsstof. Waarschijnlijk vraag jij je af, waarom het handig is meer te weten over resveratrol. De reden is eigenlijk vrij eenvoudig, want dit kan de nodige voordelen voor je gezondheid opleveren. Wat is resveratrol eigenlijk en wat kun je er zoal van verwachten als je dit in zal nemen? Allemaal vragen, waar iedereen graag het antwoord op wil juist omdat het misschien nog wel zo onbekend is.

Resveratrol, wat is het?

Resveratrol staat bekend om zijn bijzonder sterk antioxidant, die best veel voorkomt in moeder natuur. Je vindt deze veelal in een druivenplant, maar bevindt zich vooral in de pitjes, stelen en schillen die druiven hebben. De schil van de druif bevat het meeste resveratrol, hoewel er nog wel een verschil zit tussen witte en paarse druiven. De witte druiven bevatten minder resveratrol, dan de paarse druiven. Dat wil zeggen dat de paarse druif veel meer concentraat bevat! Wist je dat er ook resveratrol in wijn zit?

Je kunt resveratrol ook in andere producten vinden

Resveratrol zit niet enkel in druiven of in wijn, want het kan ook in andere vormen van voeding zitten. Hierbij kun je denken aan, blauwe bessen, maar ook pinda’s en pistachenoten bevatten resveratrol. Je kunt het antioxidant ook vinden in de Japanse duizendknoop, hoewel je deze niet zomaar zal gaan eten natuurlijk. Pinda’s, pistachenoten en blauwe bessen worden best veel gegeten door ons allemaal. Dit kan natuurlijk op meerdere manieren verwerkt worden.

Er is veel onderzoek gedaan

Resveratrol heeft al heel veel onderzoeken achter de rug, want iedereen wilde graag weten wat de effecten waren van het antioxidant. Uit onderzoeken is gebleken dat de voordelen op je gezondheid behoorlijk kunnen zijn, hoewel er nog veel meer onderzoek nodig zal zijn om te zien wat je nog meer kunt verwachten van resveratrol.

Wat zijn de effecten op het lichaam?

Resveratrol kan ontzettend veel positieve effecten bieden, maar waar heeft het dan echt effect op? Heb je wel eens te maken met ontstekingen, dan kan resveratrol een uitkomst bieden. Het antioxidant heeft namelijk een ontstekingsremmende werking. Dat laatste zou, zomaar kunnen betekenen dat dit ook een positief effect kan bieden op ziektes aan de gewrichten. Volgens onderzoek zal resveratrol ook een goed effect bieden op de vetverbranding. De werking van het hart zou ook sterk verbeterd kunnen worden, waardoor je eventuele problemen met het hart misschien wel voor zou kunnen blijven.

Gezondheid op de langer termijn

Uit een van de onderzoeken is gebleken dat je gezondheid op de langer termijn onder controle kunt houden. Dit laatste wil zeggen dat je niet alleen gezonder, maar ook langer gezond zou kunnen leven. We zouden wel kunnen zeggen dat veroudering van het lichaam dus een klein beetje verkort zou kunnen worden, door resveratrol regelmatig te gebruiken.