De zeeschuimers

Medisch – Gezondheid

Voeding slecht voor je huid? Sommige wel!

natuurlijke gezichtsverzorging 3

We weten allemaal dat sommige vitamine zoals vitamine A, C en E erg goed zijn voor de huid. Ze zorgen voor het gezond houden van de huid en helpen rimpels tegen te gaan. Wie wil dat nou niet! Er zijn veel vitamine en voedingstoffen die bijdragen aan een gezonde en stralende huid. Maar zo zijn er ook een aantal voedingsstoffen die slecht zijn voor de huid. Het verminderen van deze producten kan niet alleen de huid een boost geven maar ook de algehele gezondheid. Wat ook een boost kan geven is een nieuw stappenplan huidverzorging.

Slechte voeding

Er zijn een aantal producten dat slecht is voor de huid. Dit heeft veel te maken met bewerkte voedingsstoffen. Dit verstoort je darmflora en dit heeft een negatief effect op de huid maar ook op de gezondheid. Een product dat in relatie kan staan tot acne zijn zuivelproducten. Er zitten een aantal stoffen in zuivelproducten die de ontwikkeling van acne kunnen bevorderen. Het verminderen van zuivelproducten kan ervoor zorgen dat de acne afneemt. Gluten en tarwe producten kunnen er ook voor zorgen dat er dat huidklachten ontstaan zoals acne. Haal deze producten uit je dagelijkse routine en voeg de gezonde voedingsstoffen bij het stappenplan huidverzorging. Je huid zal gaan stralen!

De impact van alcohol op je huid

We hebben allemaal wel eens gehad dat we ons verschrikkelijk voelde na een avondje stappen. Dat komt voornamelijk door de grote hoeveelheid alcohol. Overmatig gebruik van alcohol zorgt voor misselijkheid, hoofdpijn en zelfs een slechte huid. Als je een lange tijd slecht eet en veel drinkt zie je dit terug in je huid. Maar wist je ook dat een overmatig gebruik van alcohol huidkanker kan veroorzaken. Nog een reden om minder te drinken naast de verschrikkelijk kater die er vaak ontstaat na een avond stappen. Het beste is om zo het alcoholgebruik te verminderen tot een schappelijk aantal. Verminder je het gebruik van alcohol en slechte voedingsstoffen?