De zeeschuimers

Medisch – Gezondheid

Hernia hoe kom je ervan af?

Hernia hoe kom je ervan af

Hernia hoe kom je ervan af? Dat is de vraag die als aller eerst in mijn gedachten opkwam toen ik hoorde dat ik een hernia had. Ik ben namelijk een super sportief persoon die het liefst elke dag een stevige wandeling maakt of gaat fietsen. Het was daarom erg zwaar om te horen waar ik last van had. Zoiets kun je totaal niet zien aankomen. Ik ben daarom ook erg blij dat ik bij een kliniek zat die mij in het proces echt persoonlijk steunde. Het vriendelijke personeel daar heeft mij echt ontzettend goed geholpen. Toen eenmaal duidelijk was dat ik een hernia had, werd er direct een behandelplan voor mij opgesteld.

Hernia

Hernia hoe kom je ervan af, wel of geen operatie?

De vraag: hernia hoe kom je ervan af? Werd gelukkig gauw beantwoord door mijn arts. Hij vertelde dat er bij sommige gevallen een operatie plaats moet vinden, maar dat dat niet altijd noodzakelijk is. Een hernia kan namelijk vanzelf over gaan binnen zes tot acht weken. Ik moest daarom nog drie weken wachten en aankijken of de pijn minder werd. Helaas ging de pijn bij mij niet vanzelf over. Daarom heb ik een nieuwe afspraak moeten inplannen bij de kliniek.

Hernia

Een persoonlijk behandelplan

Hernia hoe kom je ervan af? Bij mij was uiteindelijk het antwoord dat ik een operatie moest ondergaan. Dat klonk heftiger dan het uiteindelijk was. Het is in werkelijkheid een kleine ingreep en de revalidatie is erg snel. Ik vond het best wel spannend, maar gelukkig werd ik heel goed begeleid door iedereen in de kliniek. De operatie verliep vlekkeloos en voor ik het wist mocht ik weer naar huis. Nadat de revalideer periode voorbij was, begon ik langzaam te werken dat ik steeds minder pijn had in mijn onderrug. Ik ben zo blij dat de kliniek mij zo goed geholpen heeft.