De zeeschuimers

Medisch – Gezondheid

De gevoelige huid verzorgen

natuurlijke gezichtsverzorging 2

Je huid is het belangrijkste en grootste lichaamsdeel. In je gezicht is je huid een stuk gevoeliger en kun je bepaalde stoffen en producten niet gebruiken om deze niet te irriteren of te beschadigen. Zo kun je bijvoorbeeld IK Skin Perfection: Vegan en natuurlijke gezichtsmaskers gebruiken of een eczeemzalf als je hier erg last van hebt. Het is van groot belang dat je deze producten dagelijks op een vast moment aanbrengt, om het product te laten werken. Doe je dit niet? Zal het product ook niet aanslaan en kun je lang blijven smeren zonder resultaat. Let er ook goed op dat je je huid goed hydrateert. Vaak kan je huid de producten niet opnemen als de huid net te droog is.

Waar kun je goede producten vinden?

Goede producten voor je huid kun je op meer plekken vinden dan je zelf eigenlijk denkt. Veel grote beauty websites en winkels bieden een breed assortiment aan producten voor je huid aan. Deze producten vallen binnen diverse prijssegmenten en elk merk heeft weer andere ingrediënten in hun producten zitten. Een tip: check altijd alle ingrediënten zodat je nooit iets koopt waar je allergisch voor bent of je huid slecht op reageert. Ook kun je bij de schoonheidsspecialiste of de drogist terecht voor producten. Vanuit de schoonheidsspecialiste weet je zeker dat het product goed bij jouw huid past, en hoeft je huid ook minder te wennen.

Waarom zijn maskers zo goed voor je huid?

Maskers worden aangeraden om zo’n één tot twee keer per week te gebruiken voor je gezicht. Maar waarom eigenlijk? Dit zijn redenen waarom maskers zo goed voor je huid zijn. Allereerst helpt een maskertje met ontspanning van je lichaam. Daarnaast verbetert de conditie van je huid zich. Bij het gebruik van een masker heb je eigenlijk over het algemeen direct resultaat. Ook neemt je huid gemakkelijker andere producten in zich op. Bovendien worden je poriën ontstopt van je huid bij het gebruik van een masker. Maskers bieden ook een oplossing bij een droge huid, onzuiverheden, beginnende rimpels of andere huidproblemen.