De zeeschuimers

Medisch – Gezondheid

Cryolipolyse behandeling ideaal tegen vetophoping

Een vetophoping is het samenkleven van vet in het lichaam, meestal op plaatsen zoals de buik, heupen, billen en dijen. Dit kan worden veroorzaakt door een ongezonde levensstijl, waaronder teveel ongezonde voeding, te veel vetten en simpelweg meer eten dan wat je dagelijks verbrand. Eén van de manieren om hier vanaf te komen, is door voldoende te sporten en ervoor te zorgen dat je minder eet dan dat je verbrand. Doordat je dan standaard afvalt, is de kans ook relatief groot dat je op de ‘probleemgebieden’ wat vet kwijt raakt. Toch is dit vaak een enorme uitdaging en is het vooral bij vrouwen een probleem. Gelukkig zijn er allerlei verschillende mogelijkheden om deze vetophopingen alsnog te doen laten verwijderen. Dit kun je namelijk doen door een cryolipolyse behandeling. Hoe dit precies werkt en wat de effecten zijn op lange termijn, vertellen we je in dit artikel.

Wat is cryolipolyse?

Voordat we de voordelen kunnen benoemen, is het eerst goed op eens te kijken naar wat een cryolipolyse behandeling inhoud. Cryolipolyse is een cosmetische behandeling die is ontwikkeld om overtollig vet te verminderen door middel van koude thermogene technologie. Tijdens de behandeling wordt een speciale zuignap op de te behandelen gebieden geplaatst en wordt er koude lucht op de huid geblazen. Dit bevriest de vetcellen en vermindert de hoeveelheid op een veilige en effectieve manier. Het is meestal een pijnloze en ook relatief korte behandeling, die zonder verdoving kan worden uitgevoerd. Het resultaat is meestal zichtbaar na enkele weken tot maanden, afhankelijk van het te behandelen gebied en de hoeveelheid vet. Het vet dient namelijk wel eerst door het lichaam zelf te worden afgevoerd.

De kosten per behandeling

De kosten van een cryolipolyse-behandeling kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de plek van de behandeling, de grootte van het te behandelen gebied en het aantal behandelingen dat nodig is. Gemiddeld kosten cryolipolyse-behandelingen tussen de €500 en €1500 per behandeling. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat een flinke vetophoping op de heupen vaak niet weg is na één behandeling. Afhankelijk van hoe je lichaam reageert, kan het zijn dat er meerdere behandeling noodzakelijk zijn, om uiteindelijk tot het gewenste resultaat te kunnen komen. Ondanks het feit dat je misschien wel minder vet hebt dan iemand anders, kan het zijn dat het bij jou langer duurt.

Is het effect blijvend?

De effecten van de behandeling zijn in principe blijvend. Mits je natuurlijk ook gezond blijft eten. Eet je weer net zoals voorheen, dan zullen de vetcellen die je tijdens de verschillende behandelingen hebt laten bevriezen, zich zo weer vol laten lopen met vet. Het antwoord op de vraag of het effect blijvend is, is het antwoord dus volmondig ja, maar wel met de kanttekening dat dit mede bepaald wordt door je eigen leefstijl.